Vår ”kompis” från XYZ håller gräset i trim runt klubbhuset 04/08/20

Som ni väl alla har upptäckt så har vi på Hudiksvalls Golfklubb fått en ny “kompis” som jobbar ihärdigt och konsekvent med att klippa gräset vid restaurangen, runt övningsgreen och bort till fjärde tee. Den klipper nu ca 500 m2 men har kapacitet för 3.200 m2.

Här ses Lars Nyman och Oskar Nyman, båda robotmontörer, med den nya robotgräsklipparen som XYZ monterat hos klubben.

– Robotar är ett av våra specialområde under sommarhalvåret, och därför vill vi gärna visa upp en av många gräsklippare som vi kan erbjuda, berättar Lotta Rosenqvist, VD på företaget. Det är och har varit stor efterfrågan på robotgräsklippare denna sommar, så vi har många att serva och pyssla om.

– Det viktigaste man bör tänka på när man ska köpa en robotgräsklippare är att det blir rätt maskin till storleken på tomt. Tror att vi säljer mest av de modeller som klipper mellan 1.000 – 3.000 m2, men vi har allt mellan 600 – 5.000 m2.

– Våra duktiga robotmontörer åker ut till kunderna och lägger slingor, lagar och ändrar slingor och fixar så allt fungerar optimalt. Vi har också ett vinterhotell till robotar för den som vill, då hämtar vi in och servar maskinen och laddar batteriet under vintern. Sen kör vi ut maskinen på våren och startar upp anläggningen.

– Vi har två års garanti från Husqvarna, men man kan också köpa förlängd garanti upp till 5 år. Om man sköter sin robot med service så håller den i säkert 15 år. XYZ är en trygg samarbetspartner, för oss är det superviktigt att maskinerna fungerar på sina arbetsområden. I bland får vi kämpa för att allt ska fungera efter de förutsättningar som finns på en tomt och i bland ser det som hos er på golfklubben – prydligt och bra förutsättningar, förklarar Lotta Rosenqvist.

– XYZ Maskin AB är lite unika, vi har ett brett utbud av produkter under ett och samma tak, en stor serviceverkstad, hög servicegrad och kunnig personal, säger Lotta som äger företaget tillsammans med sin bror.

– Vädret blir ofta det som styr vad som blir succé olika år, i år är det inom trädgårdsidan och våra batterimaskiner som är succé. Sen är det en fantastisk fart i vår ridsportbutik, som också en stor sport, precis som golf.

– Tillsammans bär vi på så otroligt mycket kunskap och erfarenhet, avslutar Lotte Rosenqvist och hoppas att vi golfare ska ha riktigt mycket nöje och glädje av vår nya “kompis” från XYZ.