Totte _ han som varit medlem i golfklubben längst av alla 27/06/19

Golfsäsongen har passerat midsommar och vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben fortsätter! Nu med den som varit medlem i Hudiksvalls Golfklubb allra längst …

Tord Krokström älskar sin golf. Han är den som varit medlem i klubben längst. Här på bilden möts den äldre generationen och den yngre vid sommarens golfskola.

Brottmålsadvokat Tord Krokström eller ”Totte” har varit medlem sedan 1966! Vid 26 års ålder startade Totte sin golfkarriär och blev medlem i klubben. Då hette klubbens pro Edward Jenkins, och med hjälp av honom och tillsammans med kollegor från Hudiksvalls tingsrätt gick handicapet snabbt neråt.

– På den tiden fanns det bara 9 hål, berättar Totte. Vi körde ofta många rundor på den banan. Vi hade bl a en tävling som vi

kallade ”Tjuvskärsbragden”. Då spelade vi utslagsgivande 54 hål i ett svep. Det här gjorde vi flera år i rad och alltid på midsommardagen, minns Totte när han drömmer sig tillbaka lite.

Totte har varit domare i golf i hela 26 år, varav 20 år som Svensk Förbundsdomare. – Det var en rolig period, tycker Totte. Jag fick resa runt och döma på olika golftävlingar, mest i Sverige men även till Frankrike och Finland. I Karlstad dömde jag Europamästerskapen för juniorer. Man fick träffa många duktiga golfproffs och andra trevliga människor. Det var en härlig tid, men det ställdes väldigt höga krav på oss domare. Vi fick göra riktigt svåra tenatamina varje år för att få fortsätta döma. 2013 lade jag ner min domarkarriär, berättar Totte som trots sina 79 år fortfarande jobbar lite till och från som Senior Advicer i brottsmål. Tack var sitt arbete som golfdomare innehar han ”silvermärket” vilket innebär fri greenfee i hela Sverige.

Hudiksvalls golfbanan har utvecklats en hel del under åren som gått, menar Totte. Från början var det en niohålsbana, i början på 70-talet fick vi 14 hål och i början av 80-talet blev det 18 hål. Jag tycker vi har en fin bana under de förutsättningar vi har. Banpersonalen gör ett fantastiskt bra jobb.

Jag hinner gå många rundor på en säsong, berättar Totte. Nu för tiden spelar jag inte så ofta på andra banor som förr, p g a olika omständigheter. Idag går jag en 18-håls sällskapsrunda eller ensam cirka 4 ggr/vecka. Jag tycker inte om att tävla. Som bäst har jag haft hcp 8, men nu ligger jag på 20,8 och spelar från 50. I fjol gick jag 109 rundor och året innan 135 rundor. Då ofta i sällskap med hustrun Margareta som caddie. Det är väldigt bra motion, tycker Totte. Man tröttnar aldrig. När jag inte golfar så håller jag igång kroppen och tränar på gym fyra gånger i veckan.

Hittills har jag gjort 3 hole-in one, säger Totte glatt. En här på Hudiksvalls Golfbana och två gånger på Kanarieöarna, och då på samma hål – två år i rad! Jag tänker fortsätta spela golf så länge kroppen tillåter, för det är så himla roligt, avslutar en nöjd Totte Krokström efter dagens runda.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.