Tävlingsverksamheten 2018 17/04/18

(Detta är preliminär information om tävlingsverksamheten för säsongen 2018. Det officiella programmet kommer att publiceras i början av maj.)

Välkommen till en förhoppningsvis intressant och lyckad tävlingssäsong som officiellt börjar söndagen den 27 maj med en singeltävling (slaggolf) i tre klasser (Uppstarten).

Om vädret/banan tillåter så tjuvstartar vi helgen innan med en två-manna-scramble (Tjuvstarten) för att få känna på banan och komma igång lite försiktigt utan alltför mycket press.

Våra optimistiska herrveteraner (GGA) och damerna planerar att börja sitt seriespel redan den 15 maj och låt oss hoppas att vi fått en spelbara bana till dess.

På allmän begäran kommer vi i år att ha fler tävlingsfria helger och i övrigt är planeringen att tävlingar spelas antingen på lördag eller söndag (undantag golfveckan och KM).

Några nyheter inför 2018

För hemmaspelare och gäster kommer det från vecka 23 finnas möjlighet att spela Veckoslaget, en singeltävling i två klasser med priser för varje vecka. Första möjligheten vecka 23. Man spelar med valfri spelpartner/markör på onsdag eller torsdag i respektive vecka. Man kan spela flera gånger en och samma vecka men bara ett resultat räknas i veckans pristävling. Startavgift 100 kr per runda.

Årets Order of Merit kommer att omfatta alla singeltävlingar (fn 18 st) och det sammanlagda nettoresultatet för de 5 bästa plus en finaltävling den 26:e augusti (spelas i två klasser), kommer att ge en vinnare i respektive klass. Vinnarna får åka på en helgresa till känd golfklubb i Mälarregionen i september. Om man vill vara med i OoM måste man anmäla sig och betala 300 kr anmälningsavgift senast den 25 juni.

KM 2018 spelas helgen den 11/12 augusti. KM är en scratch-tävling och man spelar om klubbmästare herr respektive dam samt ålderskategorierna yngre juniorer, äldre juniorer, H/D 30,H/D 40, H/D 50, H/D 60, H/D 70, H/D 80. Minst 4 deltagare krävs för att det ska bli en klass. I år kommer vi första dagen att innan lottning seeda deltagarna i tre seedningsklasser efter handicap. Andra dagen lottas man i sin ålderskategori förutom de bästa 9 herrarna och de bästa 3 damerna som går ut i de fyra sista bollarna.

Match-serie med första spelomgång 17 juni. Alla spelar minst två matcher (vinnar/förlorarstege). Max 32 deltagare varav fyra platser vikta för damer.

För de som vill spela återkommande singeltävlingar kommer det i år att finnas möjlighet att delta i Kustnära Golftour, en scratchtävling i flera klasser för spelare från 30 år och uppåt. Den spelas på 7 platser med början i Hudik måndagen den 4 juni. Beskrivning och bestämmelser finns på nätet (sök på Kustnära Golftour).

Övriga tävlingar
Tjuvstarten (två-manna scramble) spelas söndagen den 20 maj.

Uppstarten (singel i tre lika stora klasser) spelas söndagen den 27 maj. Meriterar till OoM.

Flaggtävling (tre klasser) spelas onsdagen den 6:e juni.

Golfhäftet (partävling greensome) söndagen den 24 juni.

Semestersabotören (singel, 36 hål eclectic) spelas söndagen den 1 juli, Startavgift 250 kr inklusive lunch. Första 18 hålsrundan meriterar till OoM.

Sillbrunchen (mixed, tryal greensome), spelas lördagen den 7 juli. I år får såväl kvinnor som män bjuda in, ej spel med make/maka/partner.

Golfveckan 15:e till 21 juli
– Callaway */#, singel i tre klasser. (OoM).
– Ahlsells bästboll, partävling.
– Motorsafarin, singel i tre klasser, spelas med sex utslag från 46/50/55 tee. (OoM)
– Irländaren, partävling irish greensome.
– Hudik Open, scratchtävling i sex handicapklasser där man spelar utan hcp i sin klass (OoM).
– Shopens scramble, partävling två-manna scramble.
– Trippeln, partävling 6 hål bästboll, 6 hål greensome, 6 hål foresome.

Aktieslaget (singel tre klasser), en tävling som genomförs på många platser och spelas i Hudik söndagen den 29:e juli. (OoM).

VW Masters (slaggolf två klasser), en inbjudningstävling med ett antal platser för övriga medlemmar, spelas fredagen den 10 augusti (OoM).

KM (se ovan) den 11 och 12 augusti (OoM).

Golfresan on Tour (partävling greensome en klass) spelas söndagen den 19 augusti.

Final Order of Merit spelas den 26 augusti (OoM).

Mustaschkampen (scramble) är en välgörenhetstävling till stöd för prostatacancer och spelas lördagen den 8 september.

Rajder Capp, den traditionella generationstävlingen spelas lördagen den 15 september.

Avslutningen, (scramble tre-mannalag, 6 utslag per lagmedlem).

Cross Country, (specialtävling för de som jobbat som funktionärer under året). Spelas lördagen den 29 september.

Välkomna ut på tävlingsarenan önskar

Tävlingskommittén