Tävlingsåret 2019 02/05/19

Nu väntar vi med spänning på när golfbanan kan öppna (kanske redan fredagen den 3:e maj om inte snön strular till det) och vi kan komma ut på årets ”golfsläpp”.

Årets tävlingsprogram börjar försiktigt med Uppstarten, en singeltävling i tre klasser, torsdagen den 30 maj följt av Röd Avgång, en fyrboll/bästboll i två klasser, söndagen den 2 juni och sedan den traditionella Flaggtävlingen den 6 juni.

I tävlingskommitténs regi kommer två seriespel att genomföras under säsongen 2019.

Under nio onsdagar med start den 12 juni spelas Onsdagsgolfen som enskilda veckotävlingar med prisutdelning varje vecka i form av presentkort i shopen. Den som deltagit minst tre onsdagar blir sedan inbjuden till finalspel söndagen den 25 augusti där resultatet från finalspelet plus de tre bästa resultaten från onsdagstävlingarna summeras. Fint pris utlovas till vinnaren.

Årets match-tävling Sommarmatchen inleds med första omgången söndagen den 16 juni. Max 32 deltagare varav minst fyra platser reserveras för damer.

Två bekanta partävlingar kommer även med i årets program. Golfhäftet Trophy spelas söndagen den 23 juni och Golfresan on Tour äger rum söndagen den 18 augusti.

Lördagen den 29 juni kör vi mixed-tävlingen Sillbrunchen där dam eller herre bjuder in någon av motsatt kön, kan även vara make/sambo.

Följande lördag den 6 juni spelar vi Semestersabotören som en liten förövning till Golfveckan.

Hudiksvalls golfvecka inleds i år söndagen den 14 juli. De flesta tävlingarna är bekanta dock provar vi en ny tävlingsform på torsdagen, Hudik Shoot-out, en singeltävling i två klasser. De tio bästa i varje klass gör upp i en shoot-out-match där en åker ut per hål tills segrarna återstår. En klass spelar hål 1-10 och den andra klassen hål 10-18. Möjlighet att beställa massage kommer att erbjudas.

Den 28 juli spelas Aktieslaget, en singeltävling i tre klasser.

I år är Hudik värd för Gävle-Hälsinge Veteran Tour med B-klassen måndagen den 29 juli och A-klassen måndagen den 2 september.

Lördagen den 3 augusti spelar vi Spanien-resan och fredagen den 9 augusti spelas VW Masters som är en inbjudningstävling men där det brukar bli plats för ett antal externa spelare.

Årets klubbmästerskap spelas 10/11 augusti med möjlighet att bli klubbmästare brutto och i sin ålderskategori.

Lördagen den 31 augusti blir det en välgörenhetstävling kallad Mustasch-kampen till förmån för bekämpandet av prostatacancer.

Den officiella tävlingssäsongen avslutas med en scramble-tävling kallad Avslutningen söndagen den 22 september.

De som under sommaren medverkat som tävlingsledare och tävlingsfunktionärer blir inbjudna till special-evenemanget Cross Country lördagen den 28 september
Välkomna till årets tävlingar önskar

Tävlingskommittén