”Stickans Course Crew” gör hela skillnaden! Alla kan vara med – kom med du också! 05/05/20

För att hinna utföra alla arbeten som behövs göras på vår golfbana är den frivilliga insatsen oerhört värdefull! Därför har klubben tillsatt en frivillig arbetsgrupp som kan rycka in och jobba där och när det behövs.

Banchefen Anders Edh bestämmer och planerar alla banarbeten. När extra hjälp behövs skickas det ut ett mail till alla medlemmar. Då anmäler man sig till Stig Jacobsson som sedan tillsammans med Anders fördelar de aktuella arbetsuppgifterna. Arbetspassen brukar ligga på ca 4 timmar/gång. Gruppen har nyligen fått ett namn – ”Stickans Course Crew”.

– Det brukar ofta vara samma gäng som ställer upp, berättar Stig. Vi är ett härligt gäng som samarbetar bra och har trevligt tillsammans. Men det är oftast samma medlemmar som kommer och ställer upp, nästan uteslutande män med tid till förfogande under dagtid, vardagar.

– Vi tycker det vore kul om t ex även tjejer/kvinnor vill komma med i vår grupp, säger Stig. Det är inte alltid tunga arbeten som ska utföras, det finns alltid något för alla.

– Och gärna lediga yngre vore kul, tycker Stig. Om vi vore olika generationer av båda könen som hjälps åt för att sköta och vårda vår fina bana – det skulle vara värdefullt för gemenskapen i klubben och för framtiden. Skolungdom, permitterade … you name it. Alla som har möjlighet att delta är välkomna! Man behöver inte vara med varje gång utan bara när man har tid och lust.

– Vi ska vara den bästa besättningen på den här ”skutan”, resonerar Stig. Alla medlemmar som kommer och hjälper till är med och styr utvecklingen åt rätt håll. För allas vårt bästa!

– Alla är hjärtligt välkomna, avslutar en glad och engagerad Stig Jacobsson.