Sophie Westberg är med och fixar roliga tävlingar för klubbens juniorer 31/07/20

Mamma Sophie Westberg i bakgrunden inväntar att juniorträningen för sonen Adrian ska komma igång – en träning som maken Andreas Karlsson är ledare för.

Med klubbens entusiastiska juniorer tränandes i bakgrunden träffar jag Sophie Westberg, 36 år. Hennes man Andreas Karlsson tränar klubbens juniorer födda 09-07 – en helt ny träningsgrupp för i år. I den gruppen finns också deras son Adrian, 11 år. De lite yngre, födda -10 och senare, tränas av Filip Modig.

– Att jag blev sammankallande i juniortävlingskommittén var en ren slump, berättar Sophie. Jag frågade Jon om det fanns tävlingar för juniorer och då var han inte sen med att säga att klubben gärna hade haft det, men ingen som kunde ta på sig det. Så då blev det jag som fick uppdraget att skapa en kommitté för juniortävlingar. Nu är vi många i kommittén; Lotta Sellén, Åsa Nylander, Stefan Månström och Charlotte Björke.

– Det är jättekul, tycker Sophie. Vi försöker ”leka” fram tävlingslusten, bland annat har vi något som kallas för norsk poängbogey, då man får kasta ut sin boll på fairway om man hamnat i ett svårt läge. Det ska vara kul att tävla, menar Sophie. Oftast blir det 10 hål men ibland har vi gått bara 3 hål också. Ingen vinner men vi skriver ut resultatet så man kan se vad man hade om man är intresserad. Ibland har vi priser, men då får alla pris! Det brukar var 17-18 stycken som är med varje gång vi ordnar en juniortävling, cirka 4 gånger/säsong.

– En gång fick våra juniorer gå ut med elitlagets ”stora” killar, och det var stort för juniorerna, berättar Sophie. Då fick juniorerna se och lära hur man gör och beter sig på en golfbana och få ta del av imponerande slag. Det vara ett mycket lyckat och lärorikt, menar Sophie.

– Våra juniortävlingar är öppna för alla, berättar Sophie. Man behöver inte vara med i någon träningsgrupp utan kan komma ”utifrån” om man vill. Det mesta om juniortävlingar finns också att läsa under fliken juniorer på klubbens hemsida.

– Det här är fjärde sommaren jag spelar golf, berättar Sophie, hcp 28,7. Det bästa med golfen är känslan när man får till en bra träff. Det är också trevligt att träffa nya människor, ibland bara 4- timmarskompisar men också vänner att umgås med utanför golfen. Det är en sådan bra sport för stämningen på banan är trevlig och väldigt kamratlig juniorerna emellan.

– Eftersom vi bor i Hudiksvall, brukar vi åka ned på kvällarna efter jobbet och då är det lugnt att komma ut, tycker Sophie. Någon gång har vi också lyckats få med oss vår dotter Ebbah, 13 år, som också är medlem i klubben. Det är kul att spela på andra banor också, jag har spelat i Gävle, Bollnäs, Söderhamn, Hede och Klövsjö. Men det roligaste var nog när jag fick spela i Spanien, på Los Naranjos – det var härligt!

– För oss har Coronapandemin inte påverkat vårt golfande, tycker Sophie. Vi spelar och håller avstånd och mest blir det ju spel med familjen. Men vi är glada att vi har golfen som intresse, för nästa hela familjen tycker att det här är en härlig sport, avslutar en glad och positiv Sophie Westberg.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.