Resan mot en miljövänligare klubb har börjat! 26/08/21

I våras installerade Hudiksvalls Golfklubb, i samarbete med Håpe Kraft, solpaneler på maskinhallens tak.

– Redan nu, i slutet av augusti, har solpanelerna genererat 15 000 kWh, dvs lika mycket som vad en normal villa förbrukar under ett helt år, berättar ordförande Kåge Larsgården. Under sommaren är det våra bevattningspumpar och restaurangens stekbord som drar mest energi. Den el som inte förbrukas säljer vi vidare.

– Vi har gjort den här långsiktiga investeringen för vi vill värna om vår miljö, menar klubbens kassör Lars Eriksson. Även Bilmetros två laddstolpar för elbilar som monterats på klubbhuset är ett led i denna satsning.

– Montaget av solpanelerna sköttes av ”frivilliga golfare” och våra fantastiska ”golfelektriker” – Erik Brolin, Sven Carlsson och Göran Enberg är involverade i alla elinstallationer här på klubben, berättar Kåge. Det är ovärderligt och de gör ett makalöst bra jobb!

– När vi snyggade upp gaveln (vårt ansikte utåt) på klubbhuset fick vi fantastiskt bra hjälp av Tobbe Johansson med flera, berättar Kåge.

Även fönstren byttes och det gjordes av en ”ickegolfare” (hittills…) – Glas Klart och Andreas Persson. Vi har fantastiska sponsorer, poängterar Kåge. Även våra snygga markiser är sponsrade av en ”icke-golfare” – Lars Kroon, City Solskydd.

Vi kan bara tacka, bocka och buga, avslutar Kåge och Lars samstämmigt.

Har du förslag om vem/vad vi borde profilera/uppmärksamma?

Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.