Rekordmånga startande på Golfveckan 2020 18/07/20

– I år blev det en annorlunda golfvecka, säger Sven Forsberg som är ordförande i tävlingskommittén. I början av säsongen var det länge oklart om Golfveckan och tävlingarna skulle kunna genomföras på grund av Corona-pandemin. Men så gav Svenska Golfförbundet klartecken även till tävlingsverksamhet och då drog planeringen igång på allvar. Bakom den så populära golfveckan ligger mycket arbete med planering tillsammans med personal, sponsorer och tävlingsfunktionärer, berättar Sven. Banan var ju redan sen tidigare Corona-anpassad.

– I år startade vi en dag tidigare, berättar Sven. Branschbollen fick flytta in i Golfveckans schema. Så i år blev det åtta dagars golfande med rekordstort deltagande – hela 1.463 personer kom till start.

Fint väder, bra resultat, glada sponsorer, förhoppningsfulla deltagare och entusiastisk personal blev signifikativt för Golfveckan 2020. Det som blev annorlunda var att det inte blev några stora samlingar under prisutdelningarna utan man kunde hämta sitt pris senare eller en annan dag, och varje pris var förutbestämt placeringsmässigt.

– De tävlingar som drar mest deltagare här i Hudiksvall är partävlingarna, konstaterar Sven Forsberg. Allra populärast var Shopens Scramble som drog hela 286 startande. Näst populärast var Ahlsells bästboll, följt av Villaägarnas Irish Greensome, som för övrigt vanns av bland annat vår klubbchef Jon Sellén tillsammans med hans 10-åriga son Ludvig! Vad månde bliva?

Många roliga initiativ togs av sponsorerna, bland annat kunde man med hjälp av en Huddig grävlastare putta med en jättestor golfboll och och på Impiras 6+6+6-tävling fick deltagarna handsprit som give away.

– Årets golfvecka blev en succé på alla sätt och vis, alla har jobbat bra så vi är jättenöjda, summerar en nöjd tävlingsgeneral.