Nu startar vi upp våra sommarintervjuer med medlemmar och personal 18/06/20

Då är det dags igen att ta upp vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben. Först ut är Ulla Åman, välkänd profil inom klubben och ute på banan. Åren 1991 – 2003 arbetade Ulla som intendent på klubben och nu sitter hon i styrelsen, tävlingskommittén samt medlemskommittén.

– Jag började spela golf redan 1989, berättar Ulla. Många rundor har det blivit sedan dess men efter det att jag gått i pension har det naturligtvis blivit mycket mer tid för spel på banan. Som bäst hade jag hcp 14 i och nu 19,6  – så utvecklingen har väl inte direkt gått åt rätt håll, säger Ulla och skrattar.

– Jag tycker verkligen att det att det är jätteroligt att spela golf, säger Ulla. Man kan spela med vem som helst och tävla mot varandra oavsett ålder och hcp. Nu för tiden spelar jag mest med min sambo Björn Albinsson och gärna ihop med andra par. Vi spelar 70 – 80 rundor per år, höst och vår åker vi gärna utomlands och spelar. När man får till en kanonrunda – då leker livet, tycker Ulla. Det svåraste med golfen är nog hur man ska få rätt avstånd till flagg från bunkern.

– Jag brinner för att vi ska ha en trevlig klubb att spela i, med en positiv anda och vänlig attityd på banan, där alla är välkomna, menar Ulla. Vi i medlemskommittén hade planerat så mycket trevligt med extratävlingar och fester för medlemmarna, men nu gick det mesta bort i och med Coronapademin. Vi hoppas kunna genomför kräftgolfen i augusti, om det är möjligt får vi se.

– Denna golfsommar har ju varit speciell i och och med pandemin, säger Ulla. Men de åtgärder som klubben vidtagit är bra och vi har hela tiden följt Svenska Golfförbundets rekommendationer. Det är ju fantastiskt att vi får spela golf i dessa tider och det fungerar ju verkligen bra.

– Jag tycker att klubben ska prioritera vår juniorverksamhet, de är ju klubbens framtid, menar Ulla.

– Nu stundar midsommar och lördag den 11 juli (vecka 29) startar Golfveckan som kommer att genomföras med vissa restriktioner vad gäller prisutdelning. Max 50 pers på prisutdelningen och förutbestämda priser för resp placering. Så här ser Golfveckan ut;

11 Branschbollen-1 2-m scramble Mini-tour, partävling

12 Callaways singel Slag/Slaggolf Singel tre klasser

13 Ahlsells bästboll Bästboll Partävling

14 Staffare-Huddig-singeln Slaggolf 45/49/53 tre klasser

15 Villaägarnas irländare Irish G-some Partävling

16 Shopens scramble 2-manna Scramble Partävling

17 Impiras Trippel Trippel Partävling BB, GS, FS

18 Bransch-bollen-2 Bästboll Mini-tour, partävling

Välkommen till Golfveckan och att delta i andra tävlingar och aktiviteter – allt för att vi ska trivas ihop och ha det bra, avslutar Ulla med ett finuerligt leende.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.