”Meppen” i receptionen – en av klubbens många pärlor 27/08/20

Efter att ha haft många olika jobb, främst som snickare och lastbilschaufför, har Mats-Erik Persson med sina snart 60 år på nacken hittat det rätta jobbet. De flesta känner honom som ”Meppen i shopen”.

– Den här sommaren har jag bara spelat en enda runda, konstaterar Mats-Erik som har hcp 15,0. Ett ont knä och massor av tid i klubbens reception och shop är orsaken till att det inte blivit mer. Lusten finns där, men inte tiden. Jag har ändå hunnit gå massor av rundor på vår fina bana då jag varit medlem sedan 1987.

– Jag hamnade på det här jobbet av en ren slump, berättar Mats-Erik. Efter en kopp kaffe med Jon Sellén (klubbchefen) i slutet av förra hösten, då han berättade att han hade ont om personal hoppade jag in på resterande säsong. Tydligen gillade Jon vad han såg för jag fick förnyat förtroende även denna säsong. I år började jag den 20 april och kommer att fortsätta så länge vi har öppet, förmodligen till i mitten av oktober.

– Det har varit en intensiv säsong i år med högt tryck och mycket folk, säger Mats-Erik. Det har varit svårt ibland att hinna med alla, de som står i kö framför disken, folk som ringer och bokar tider samtidigt som någon vill hyra stuga eller husvagnsplats. Det kan bli många frågor samtidigt så det gäller att hålla tungan rätt i mun och se till att alla blir servade på allra bästa sätt. Man måste komma ihåg att kunden alltid har rätt till en åsikt.

– Det roligaste med jobbet är alla möten med olika människor, tycker Mats-Erik. Ibland kommer en och annan kändis hit också! Höjdpunkten för mig i år var den 26 juli då Stig Salming med kompisar kom hit och spelade.

– Jag försöker hjälpa alla så gott jag hinner, menar Mats-Erik. Jag har blivit lite av en människokännare, jag försöker alltid hitta rätt boll för de som vill boka in sig med andra. Det är viktigt att man har trevligt sällskap på rundan, det kan vara ett pussel men det brukar bli lyckat för det mesta.

– Förutom receptionen, tidsbokningen, shopen, stugorna och ställplatserna för husvagnar och husbilar får jag också rycka ut ibland och plocka rangen, berättar Mats-Erik. Ingen dag är den andra lik – alltid händer det något.

– Vi skulle behöva ungdomar som vill sommarjobba här, så det fanns chans till mer avlösning än som det är nu, funderar Mats-Erik. Efter den här säsongen är man ganska trött, för ibland jobbar jag alla dagar i veckan. Men med en särbo i Sydostasien fungerar det ganska bra ändå. Jag har under 15 års tid tillbringat långa perioder just där, förklarar Mats-Erik. Det är också en framtidsdröm att en gång kunna bosätta mig där.

– Jag trivs väldigt bra med mitt arbete på Hudiksvalls Golfklubb och har vi tur så ses vi även nästa säsong, avslutar en nöjd och glad, men något utarbetad, Mats-Erik Persson.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.