Kompisgänget som sammanstrålar och spelar golf på Hudiksvalls Golfklubb 19/07/20

Här kommer fortsättning på vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben.

Oskar Johansson, tv, och Albin Hellström har båda fått sitt gröna kort i år och är några av årets nya medlemmar. Välkommen till Hudiksvalls Golfklubb!

Den här gången handlar det om kompisgänget Oskar Johansson 22, Albin Hellström 22 och den tredje i gänget som tyvärr inte kunde medverka vid intervjun – Elias Areton 22.

Från Italien, Linköping.och Luleå samlades de i början av sommaren för att få sitt gröna kort godkänt. De har hållit ihop ända sedan högstadietiden i Hudiksvall. Med åren har de spridits ut i Sverige och till Italien, men vänskapen den består. Oskar Johansson har avslutat studier i Grafisk design i Florens, Italien, Albin Hellström kommer från pågående civilingenjörsstudier i Linköping och Elias Areton också han från civilingenjörsstudier i Luleå.

– Två gånger per år, jul och sommar, brukar vi försöka träffas. I år blev det golfen som samlade oss. Jag och Albin fick våra gröna kort efter att ha hängt på Nansta några år tidigare och Elias startade om efter att tidigare ha varit en aktiv och duktig golfare. Men nu är vi alla medlemmar här på Hudiksvalls Golfklubb, berättar Oskar.

– Den här banan är jättefin, tycker Albin (38,3 i hcp) som dock inte har så mycket att jämföra med ännu. Jag trivs bra här!

– Jag tycker banan är kul för den har variation och utmanande fairways, säger en glad Oskar som i lördags lyckades sänka sitt hcp till 27,1.

– Det roligaste med golfen är att man ganska snabbt, även som nybörjare kan se resultat och utveckling, säger Albin.

– Att man dessutom får frisk luft, motion och blir lite rörligare är ju bara bonus, inflikar Oskar. Det är också ett skönt break från andra saker och man fokuserar endast på golfen.

– Det svåraste är nog den mentala biten, menar båda. När man spelar riktigt dåligt och blir trött tappar man fokus och då är det svårt att hålla ihop spelet.

– Ibland tävlar vi mot varandra och det är kul för då skärper man till sig, tycker Oskar.

– Självklart kommer vi att fortsätta spela golf, så känns det i alla fall just nu. Golfen har blivit ett nytt bra sätt för oss att umgås när vi sammanstrålar sommartid i vår hemstad, avslutar de båda samstämmigt och ser taggade ut inför kommande runda.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.