Intervjuserien fortsätter 13/05/19

Golfsäsongen är igång och vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben fortsätter här …

Klubbens viktigaste man är vår anställda klubbchef/pro Jon Sellén, 45. Sedan 2014 är han den som har det yttersta ansvaret för allt som händer på klubben.

– Nu har vi ju så otroligt bra pesonal här i klubben och många frivilliga krafter som är jätteviktiga för vår fortsatta utveckling, menar Jon. De sköter sig själva, medan mina arbetsuppgifter är uppdelade i många olika frågor, stora som små. Den roligaste uppgiften är ändå att få ge privatlektioner, tycker Jon. Det är

något jag brinner för, att hjälpa fler till ett bättre golfspel. Själv hade han som bäst hcp 0, men ligger nu på 4.

Hur fick du intresset för golf?

– Min pappa och bror spelade golf och jag var väl 7 år när jag började första gången. Men då var det inget kul, det gick inget vidare och därför tröttnade jag. Men så i 10-11 årsåldern kom intresset tillbaka och sedan dess har jag spelat, berättar Jon. Även hans fru och två söner spelar golf. Barnen spelar mer än vad Jon själv hinner göra. Det blir mest när vi har kurser utomlands som jag hinner gå några rundor. Med bara två veckors semester på sommaren så finns inte mycket tid till eget spel, förklarar Jon.

– Vår bana är otroligt fin utifrån de resurser vi har, menar Jon. Och det är tack vare mycket bra banpersonal och många frivilliga krafter. Utan dem skulle inte banan vara i så bra skick. Tack vare allt frivilligt arbete har vi en mycker bättre bana än vad vi betalar för. Hade vi haft större resurser skulle vi kunna bygga om banan i ett modernare snitt, som typ hål 16. Men där är vi inte än. Nu jobbar vi med små resurser och gör små förändringar. Det tar bara lite längre tid.

– Jag har gått många kurser och utbildningar inom golf och har jobbat med golf nästa hela mitt vuxna liv, trots det hann jag läsa till ingenjör. Jag började faktiskt min golfkarriär som assisterande tränare tillsammans med Johan Tärnström i mitten på 90-talet. På Skottsund var jag också assisterande tränare medan jag läste på universitetet. Sedan har jag varit i egen regi både här i Hudiksvall och Skottsund, men 2014 blev jag anställd på Hudiksvalls Golfklubb. Jag har inga planer på att sluta, för det här är ett roligt och extremt varierande jobb, tycker Jon som kan se sig jobba fram till sin pension med detta.

– Min önskan inför sommaren är att vi får en bra golfsommar med en ökning av såväl medlemmar som grenfeegäster. Det har börjat bra, avslutar Jon med ett leende lugn.

Nästa man ut i vår intervjuserie är vår krögare Magnus Andersson.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.