Intervju med vår kock Magnus Andersson 22/05/19

Golfsäsongen är igång och vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben fortsätter här …

Golfkrogens bästa ”inventarie” är kocken Magnus Andersson, 37 år, har två barn, född och uppvuxen i Hudiksvall. Med sin kock-utbildning från CUL och 15 års branscherfarenhet vet han vad matlagning handlar om. Det här är fjärde året som han driver Golfkrogen och första gången i år som ensam ansvarig. När säsongen är över jobbar Magnus som kock på O´Learys inne i Hudiksvall.

Med stor entusiasm och massor av tid lägger han ned hela sin själ på att laga god mat till oss golfare och andra gäster, såväl i kioskluckan, till lunch eller vid större kvällsarrangemang.

– Vi är ett riktigt härligt gäng som jobbar här på Golfkrogen! Vi är mellan 3 – 5 personer, berättar Magnus. Vi delar på alla sysslor förutom kockandet som jag står för. Ibland tar jag även hjälp av andra kockar.

Jag har ett stort intresse av, nästan en passion för, mat och jag tycker att det är jättekul att få driva Golfkrogen, säger Magnus. Det händer alltid något här ute, folk kikar in, tar en paus eller en lunch/ middag – allt i en makalöst vacker miljö.

Bra grönsaker och råvaror av hög kvalitet är mitt motto, säger Magnus som också erkänner att han gillar att laga mat med riktigt smör och grädde. När jag veckoplanerar menyerna till Golfkrogen gör jag sånt som jag själv tycker om och vill laga. Men det ska även finnas alternativ som passar alla. Själv hinner han knappt äta för arbetsdagarna flyter undan i rasande fart.

– Någon semester blir det inte i sommar, dock kan det bli en vecka här och där. Han är mer som en inventarie i Golfkrogen då han tillbringar 10 – 14 timmar där varje dag. Dagen startar normalt med att förbereda all mat och när de första gästerna anländer gäller det att allt är klart. De mest populära rätterna är den klassiska Raggmunken, Wallenbergare, Högrev, Flankstek och Schnitzel.

– Det är jättekul att driva Golfkorgen, säger Magnus nöjt. Jag skulle gärna se fler som ville boka Golfkrogen för t ex företagsfester, bröllop och födelsedagar. Havsutsikt och den vackra naturen är fina bonusar. Vi har det som krävs för lyckade arrangemang av alla de slag, så välkommen, avslutar en glad Magnus Andersson.

Nästa man ut i vår intervjuserie är golfklubbens äldsta medlem, inte i ålder utan den som varit medlem längst.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.