Info om banan 2/5 02/05/18

 Vilken vinter vi fått vara med om. Greenerna har legat 6 månader under en tät plast med mycket snö och mängder av is som bildades runt årsskiftet. Vi har sett flera bevis på att syre är livsviktigt för en green under vintern. Där vi lagt dräneringsrör under plasten är det grönt fint gräs som överlevt där luften, som vi blåst in med lövblåsen, orkat tränga fram under isen.

Vi håller just nu på med att slutföra vårens hjälpsådd av greenerna . I morgon, torsdag 3/5,  skall de sista sås samt alla mulldressas, vältas, gödslas och täckas med groningsduk. Det har lovats regn i morgonkväll och därefter värme.

Har tidgare idag sökt hjälp via klubbens Facebooksida och GGA-bloggen för att ta av groningsdukarna innan alla jobb i morgon torsdag. 07.00 kör vi igång om någon mer får lust att hjälpa till.

Tyvärr är det många ställen som fortfarande är mycket blöta då det varit så mycket snö. På vissa ”norrlägen” ligger snön fortfarande kvar men det minskar fort.

Nästa vecka på onsdag och fredag har jag bett om hjälp utav GGA-gänget. Det är fortfarande ris kvar efter höstens avverkningar som måste tas om hand om. Dom skall också hjälpa till med banutrustning som skall ut bl.a soffor och teeskyltar.

Nästa lördag 12/5  blir det ordinarie städdag kl 09.00 – 13.00. Tag med en kratta om du har. Ett glatt humör gör jobbet lättare.

Vad gäller rangen avvaktar vi hur den blir efter torsdagsnattens regn.

Nu hoppas vi på varmt och skönt väder så hela banan kan öppnas snart

// SO