Ida Ström – älskar sin golf och är medlem i två golfklubbar 14/07/19

Golfveckan 2019 är i sin linda och vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben fortsätter! Nu med Ida Ström som tycker det är bra att kunna ha två hemmaklubbar – Hudiksvalls GK och Sörfjärdens GK!

Olle Ström med mamma Ida. De båda älskar sin golf. Här på bilden ses de strax innan start på Golfveckans allra första dag.

– Det är så himla kul att spela golf, säger Ida Ström, 43 år.Trots att hon bara har spelat i fyra år tycker hon nästan att golfen har blivit som ett beroende sommartid. Något som kanske ligger i generna, för både pappa Tommy Fernlund och superduktiga brorsan Nisse Ström ägnar också mycket av sin fritid till denna härliga sport.

– Mitt intresse för golf har ju egentligen nyss startat, berättar Ida. Det var när mina barn Olle,13, och Elsa, 11, började på juniorträning på Sörfjärdens Golfklubb som mitt intresse vaknade. Men första gången jag testade golf var när jag var 17-18 år och åkte till Nansta för att spela med brorsan och pappa. Då tyckte jag inte alls att det var kul, men nu älskar jag sporten!

– Jag och mina barn Olle och Elsa tog grönt kort i Sörfjärden för fyra år sedan, berättar Ida. Barnen blev medlemmar även i Hudiksvall i fjol och i år gick jag också med här, så nu har vi två hemmabanor och kan spela där det passar oss bäst för dagen. Vi bor i Vattrång och har ungefär lika långt till båda banorna. Då jag jobbar på HRC i Hudiksvall så har det blivit att jag ganska ofta spelar här. Men jag tycker att båda banorna är lika bra, fast på olika sätt, poängterar hon. Jag trivs bra på båda klubbarna.

– Golfveckan är en rolig vecka under sommaren, den är jättekul, tycker Ida som ska spela samtliga tävlingar i Hudiksvall, utom en. Jag vill också påminna alla om att det är Golfvecka i Sörfjärden den 24 – 27 juli, och då är ni alla välkommen dit! Även där är Ida flitig deltagare förutom en dag som ska vigas åt kommungolf. Det blir verkligen mycket golf sommartid, tänker Ida, men det är ju så himla kul!

Ida har även hunnit med några rundor utomlands – i Dubai och på Aruba. Men jag skulle gärna vilja åka på en riktig golfresa, då man åker bara för att spela golf, säger Ida. Det kommer nog att bli av någon gång i framtiden, drömmer Ida.

– Mitt mål med golfen är att ha kul! Det är en social sport och att kunna spela med sina barn är jättekul. På vintern tävlar barnen i slalom och när den tiden är över och sommaren närmar sig då börjar vi träningen inför kommande golfsäsong. Det passar så bra säsongsmässigt att mixa dessa sporter.

– Idag, den 14 juli 2019, har jag hcp 24, men det är klart att man hoppas att det ska hända något positivt med min golfutveckling, speciellt nu på Golfveckan med alla tävlingar. Men annars är jag nöjd med att bara ha kul, spela med mina barn och träffa nya trevliga människor i en härlig miljö, avslutar en nöjd och glad Ida Ström.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.