Hudiksvalls Golfklubb är medveten, tar ansvar och följer råd och riktlinjer 31/03/20

Enligt många forskare är det betydligt mindre risk för smittspridning när vi vistas utomhus. Detta är självklart en fördel för fysiska aktiviteter utomhus och idrotten golf. Vi vill visa och uppmärksamma att golfen tar nuvarande läge på stort allvar och följer de råd och anvisningar som utfärdas.

Bättre att förekomma än att förekommas!
Detta dokument uppdateras kontinuerligt.

På Hudiksvalls GK 2020 tänker vi på:

Vid Bokningar

• Boka via nätet (ev. telefon)
• Checka in via nätet
• Betala med Swish eller liknande
• Följ råd och regler vid färd till och från banan

Vid klubbhuset

• Stanna utanför klubbhuset – klubben tillåter ankomstregistrering via nätet eller utomhus
• Var extra noga med hygienen vid eventuella toalettbesök – inomhus, ”Baja Major”, utedass
• Köp matlåda om restaurangen erbjuder det – nyttja restaurangens uteservering och kiosker utomhus. Golfkrogen kommer med direktiv när dom öppnar.
• Vid bra väder kommer vi att ge möjlighet att köpa golftillbehör utomhus

På banan

• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten samt sprit
• Hosta i armvecket
• Ta inte i hand – inga high fives
• Avstånd till nästa medspelare och nästa boll vid kö på banan
• Ta inte i flaggan – putta med flaggen i eller använd handske/handskar
• Gör en ”fothälsning” = tack för god match 😉

Vid tävlingar

• Vi följer de råd och riktlinjer som SGF har utfärdat i samråd med RF och myndigheter – dessa kan variera och ändras snabbt
• Se tävlingsbestämmelser för den tävling som du anmält dig till och följ råden för varje enskild tävling

Just nu gäller detta för tävlingar:

1. Inga förbundstävlingar, där SGF eller GDF är ansvarig golforganisation, kommer att arrangeras t.o.m. 30 juni 2020. För tiden därefter gäller att SGF och GDF ska fatta nytt beslut senast en månad innan tävlingen är planerad att genomföras.

2. SGF utfärdar också en skarp rekommendation till GDF och golfklubbarna om att folkhälsan, och däri golfens ansvar att motverka smittspridningen, ska stå i fokus. GDF och golfklubbarna ska därför följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet.

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter med anledning av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången

Flaggstången bör/ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar

Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren bör/ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.