Hasse har gått 126 rundor hittills! 29/09/20

Hasse Nord-Norén (gammalt soldatnamn) är en idog golfare! I år, innan dagens (28 sept) runda, har han hunnit med 126 rundor! Lätt kan man tänka av en nybliven persionär (sedan i somras) men i fjol hann han med 107 rundor trots heltidsjobb! Har vi någon i klubben som har spelat fler rundor dags dato?

– Den här säsongen har jag inte hunnit med så mycket annat, konstaterar Hasse Nord-Norén som har hcp 23,6 idag och som bäst innan nya hcp-systemet hade 16. Det hela startade med att min son tog mig till Nansta för att testa på och där fastnade jag.Vi gnetade runt där några år innan jag 2011 fick grönt kort och kunde börja spela här på Hudiksvalls golfklubb. Fick börja spela direkt på hcp 25!

– Jag har aldrig ångrat att jag började spela golf, säger Hasse som verkligen ägnar största delen av sin tid åt att golfa. Det har blivit sex stycken 36-hålsrundor också.

– Det ska vara mysigt att spela golf, säger Hasse och det är det verkligen. Att träffa trevliga människor, vara ute i naturen, fikat och slå några härliga slag – det räcker! Då är golfen som bäst! Att gå i en ren killboll där man ge varandra gliringar, skämta och vara lite ironisk – då är golfen som mysigast, säger Hasse och skrattar.

– Många tävlingar har det också blivit, berättar Hasse. Jag var med på alla tävlingar under golfveckan, och så spelar jag alla GGA-tävlingar + flera andra roliga tävlingar som klubben anordnat. Det är kul att tävla, tycker Hasse. Det är även kul att spela på andra banor i vår region.

– När den här säsongen är över ska jag börja styrketräna för att bli bättre till nästa säsong, funderar Hasse. Sedan har jag ju barn och barnbarn som jag tycker om att umgås med. Naturligtvis ska jag spela simulatorgolf och kanske ta nån lektion av Jon Sellén. Man lägger ju redan nu fokus på nästa säsong.

– Jag trivs väldigt bra med att spela så mycket golf, konstaterar Hasse. Jag blir lugn och får en mental styrka av att spela. Några speciella spelkompisar har jag, t ex ”Bertan” och ”Affe” men jag har också hittat många nya vänner genom golfen. Det är en stor del av tjusningen med att spela golf. Att utmana sig själv och träffa nya vänner i härlig natur – kan det bli bättre? funderar Hasse

Nord-Norén som gärna vill veta om det finns fler i klubben som älskar sin golf lika mycket som han och har tillbringat lika mycket tid på banan?

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com