Golfklubbens damer tog igår sin femte raka seger! 07/09/20

Gästrike Hälsinges seriespel för damer avgjordes igår på Hudiksvalls Golfklubb i strålande vackert höstväder. 42 damer från Gävle, Hofors, Högbo, Söderhamn, Bollnäs och Ljusdal gjorde upp om segern. Det var en härlig dag och ICA Håsta sponsrade med dryck och bananer till alla glada och spelsugna golfdamer.

En riktigt härlig golfdag ska det bli, sa deltagarna i första bollen ut;  Stina Persson, Ljusdal, Maggie Käll-Bohman, Söderhamn och Margareta Pantzare, Hudiksvall.

För femte året i rad blev det seger för Hudiksvalls Golfklubbs damer! Grattis säger vi till våra duktiga golfdamer som därmed blev den första klubb som lyckats ta hem segern så många år i rad.

Seriespelet arrangeras via Gästrike Hälsinge Golfförbund och spelas av damer som under året fyllt minst 45 år och har officiellt handicap, i fyra olika klasser.

Det blev många fina resultat och placeringar, bland annat segrar i två av de fyra klasserna bidrog till Hudiksvalls lagseger. De som vann sina klasser var: D45 A: Pia Johansson – Hudiksvall, 71. D 45 B: Stina Persson – Ljusdal, 71. D65 A: Margareta Pantzare – Hudiksvall, 71. D65 B: Sonia Åström – Ljusdal 67. Lagsegern togs hem med nio slags marginal!

– På grund av Corona-pandemin har årets serie endast bestått av tre mot normalt sex deltävlingar, fördelade mellan Gästrikland och Hälsingland, berättar Margareta Pantzare som är kontaktperson mot distriktsförbundet.  Även antalet deltagare har varit lägre, bara ca 40 mot normalt omkring 140 spelare. Seriespelet är under ”normala år” ett populärt inslag i damernas tävlingsverksamhet.

Margareta Pantzare från Hudiksvalls Golfklubb var en av arrangörerna av dagens tävling. Här ses hon framför segertrofén (vandringspris) som stått hos Hudiksvalls Golfklubb sedan 2016.

– Årets finalspel blev riktigt lyckad med många trevliga samtal, god sportsanda, fin bana, bra arrangemang och som sagt ett strålande härligt väder, avslutar Margareta Pantzare.

Än en gång stort grattis till våra duktiga damer!