Från Sydkorea till Hudiksvall 23/06/20

Eun-Jung Frykman, kommer ursprungligen från Seoul i Sydkorea, men är idag en flitig golfare på Hudiksvalls Golfklkubb. Hon flyttade till Sverige redan 1989, men bodde under hela 90-talet utomlands. Eun-Jung bor i centrala Hudiksvall men har dessutom ett alldeles fantastiskt hus vid Norra Dellens strand. Hon arbetar sedan 2001 med akupunktur och annat som kan läka en lidande kropp.

– Jag började spela golf 1992, då vi, jag och min man Bengt, bodde i Burma, berättar Eun-Jung. Min man jobbade för FN och vi bodde i diplomatkvarteren och där spelade alla golf! Så det var därför vi också började.

– Jag har spelat golf på många banor runt om i världen, bland annat i Burma, Etiopien, Laos, Thailand, Sydkorea och i Indien, berättar Eun-Jung. I min ”hemstad” Seoul finns många golfbanor, men det är väldigt dyrt att spela där och inte alls så naturligt fint som här i Hudiksvall. Jag har spelat några gånger i Seoul när jag varit ”hemma” och hälsat på. Jag tycker att de flesta banor utomlands är så tillrättalagda och perfekta, och man får inte spela utan caddie till exempel. Jag gillar vår bana här i Hudiksvall mycket bättre tack vare den fina miljön och alla trevliga människor.

– Det bästa med att spela golf är ju att gå en runda och träffa såväl gamla som nya vänner, funderar Eun-Jung. Speciellt nu i Corona-tider när man inte kan göra så mycket annat så är ju golfen helt perfekt för trevlig samvaro. Jag kan spela med vem som helst här på golfbanan för alla är så vänliga och det är en fin stämning på klubben, tycker Eun-Jung.

– Jag gillar inte att tävla, säger Eun-Jung. Jag vill inte bli nervös utan bara gå på banan och njuta och spela utan krav. Efter att ha blivit drabbad av en stroke för tre år sedan har hon svårt att hantera stressen som blir när man ska tävla. Hon trivs allra bäst när hon bara får spela och ha trevligt.

– År 2000 gjorde jag en hole in one, berättar Eun-Jung stolt. Det var på en militärgolfbana i Indien. Jag har också vunnit koreanska och amerikanska ambassadcuperna när vi bodde i Etiopien. Och en bästboll i Laos. Men det är väl i stort sett allt som jag tävlat, tror Eun-Jung, som allra bäst haft 17 i hcp.

– Det är många som frågar om min golfbag, säger Eun-Jung och skrattar. Den är ju lite annorlunda, men jag tycker den är praktisk, klubborna sitter i ordning och på framsidan en stol som man kan vila på när man måste vänta. Den är helt perfekt för mig! Jag köpte den 1993 i Uppsala.

– Jag älskar verkligen att spela att golf, avslutar Eun-Jung Frykman som gärna ser att fler vill ge sig ut på en runda med henne under sommaren.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.