För paret Carlsson är golfen ett socialt och viktigt livselixir 04/08/20

Sedan 1964 (samma år som Hudiksvalls Golfklubb bildades) har Lena och Göran Carlsson varit ett par. I dag är de välbekanta ansikten runt klubbhuset där de ser till att utomhusmiljön är välkomnande och trevlig för våra medlemmar och greenfeegäster.

– Vi i klubbhusgruppen, där också paret Jacobsson, Thorell och Hedlund ingår, lägger mellan 3 – 400 timmar /säsong, berättar Göran Carlsson. Vi planerar arbetet tillsammans, vad som ska göras, vilka inköp behöver göras, vad ska förbättras etc. Vi har en liten budget som vi alltid håller och nu går det ännu bättre då vi fått Coop som sponsrar med blommor till rabatter och arrangemang.

– Visst är det mycket att sköta, med plantering, rensning, vattning, häckar mm, säger Lena. – Vi gör mycket annat också – vi hjälper till där det behövs helt enkelt! I dag ska jag t ex fixa plattor till baksidan av restaurangen så att alla soptunnorna får ordentliga platser, berättar Göran.

– Men vi har väldigt kul tillsammans, det är viktigt! Vi fikar alltid och umgås när vi har våra jobbsamlingar. Vi har t o m en egen golftävling då vi utser ”Årets trädgårdsmästare”, berättar de entusiastiskt.

– När våra barn, Johan, Lotta och Pär, blivit vuxna och inte behövde skjuts överallt då beslöt jag att vi skulle börja spela golf, berättar Lena och ler vid tanken hur det gick till. Jag hade sett bilder på golf men visste inte riktigt vad det var! Hade bara sett vackra miljöer i natursköna parker (trodde jag det var) och man kunde ta med en fikakorg och slå sig ned. Ja, det var den mysiga bild jag hade när jag vintern 1997 anmälde oss till en kurs i golf med teori och spel i slaghallen, jag tror det var Tommy Ström som ledde kursen.

– Vi fastnande direkt, säger båda unisont. Tidigare hade fiske varit vårt stora fritidsintresse men sedan golfkursen -97 är det bara golf och Golfklubben som gäller.

– Många golfrundor har det blivit, både utomlands och i Sverige. Här  hemma åker vi med vår husvagn och spelar, oftast kring Dalarna och Mälardalen. Men alltid när man kommer hem tycker man att vår hemmabana är den bästa och vackraste. Den har egentligen allt – variation, vacker natur, närhet till havet och trevliga medlemmar. Med andra ord – det är här vi trivs allra bäst, även om vi ibland kan vara borta i södra Spanien och spela en hel månad. Men då hyr vi bil och gör dagsutflykter runt om. De senaste gångerna har vi rest med NovaGolf och då är det många andra från Hudiksvall som också är på samma ställe.

– Sedan 16 år tillbaka bor vi i Iggesund, berättar Lena. Nu när vi är pensionärer betyder det sociala med golfen mer än tävlingsinstinkten. Lena har idag 27,7 i hcp men hade som bäst 21,4 och Göran ligger nu på 23,3 och hade 13,8 i sina glansdagar.

– Det är så trevlig stämning här på klubben, det har blivit vårt livselixir, berättar de. Ofta när vi är ute och spelar runt om i Sverige får Hudiksvalls Golfklubb så fina omdömen. Vi är så nöjda och glada att vi hittade vårt intresse, även om det inte var exakt som jag trodde från början, men nästan, avslutar ett härligt golfbitet par och ler stort.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.