Blev kompisar genom golfen 05/09/19

Nu börjar årets golfsäsong att sakta gå mot sitt slut, men vi fortsätter med vår intervjuserie om olika medlemmar och medarbetare i klubben! Den här gången med Erik Norman och Lennart Englund som ”hittade varandra” genom en golfrunda.

Lennart Englund och Erik Norman hittade varandra och en fin vänskap tack vare golfen.

För två år sedan bokade Erik Norman, 71, in sig i en boll med helt okända personer, men där en man hade exakt samma hcp.

– Det verkade som en bra idé att spela med någon som låg på samma nivå, förklarar Erik som då hade hcp 25,6. Och det blev en riktigt lyckad runda, för i den bollen gick Lennart Englund, 72, som nyss börjat spela golf och var nyinflyttad från Sandarne. Under den rundan märkte de att de hade kul tillsammans och mycket gemensamt och att Lennart bland annat hade träffat och dansat med Eriks flickvän som bor i Gävle. Sedan dess har de varit oskiljaktiga på golfbanan.

– I år har vi spelat alla sällskapsrundor tillsammans, berättar Erik. Vi har också börjat betta lite mot varandra för att höja skärpan i spelet. Först att vinna fem rundor får bjuda på lunch. Det är en lagom nivå för oss pensionärer.

– Vi är nog uppe i mer än 40 rundor. Just nu står det 2-2 i luncher men i denna omgång leder jag med 2-0, förklarar Lennart lite stolt. Jag som idiotförklarade golfspelandet för lite mer än två år sedan, erkänner Lennart. Nu är golf något av det roligaste jag vet! Och det tack vare några kompisar som fick med mig ut på Nansta. Sedan var det kört. Efter att ha spelat i nästan två år är Lennart nere på hcp 23,0. Erik är något bättre idag – 22,6 tack vare mycket bra spel på en tävling med GGA. Erik har varit med i klubben sedan 2013. Två lektioner med Filip Modig i present gjorde att Erik började spela golf.

– Vi bettar mot varandra även när vi spelar med GGA på tisdagar, berättar Erik. Erik har vunnit två GGA-tävlingar och Lennart en. Även om vi inte får spela tillsammans på de tävlingarna så räknar vi in de rundorna i vår lunchbetting.

– Vi har också spelat partävlingar tillsammans, bl a Scramble under Golfveckan och då blev vårt resultat 64,2 netto och det är vi mäkta stolta över, säger de båda.

– Som nyinflyttad måste ju golf vara det allra socialaste och roligaste sättet att träffa nya vänner, funderar Lennart. Vissa blir mer goda vänner än andra och det är Lennart och Erik beviset på. Privat umgås de inte särskilt ofta, för när golfsäsongen är över drar Erik med flickvän utomlands i tre månader.

Jag ska nog börja på gym i vinter, funderar Lennart, och har säkert nästa säsongs lunchbettande mot Erik i sinnet. Medan Erik vilar sig i solen ska jag förbättra min styrka och kondition inför nästa säsong. Det kommer nog att gynna utvecklingen av mitt golfspel!

Men de har också skadat sig på golfbanan! Lennart halkade på banan i fjol och bröt tummen och Erik fick häromdagen en golfboll i tinningen, så helt risktfritt är det inte.

– Men det är det värt för golf är bland det bästa som finns, säger de båda unisont. Det är både roligt och socialt, men kan också vara frustrerande! Men de tänker inte avsluta årets golfsäsong förrän de absolut måste.

Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.