Intervjuserie med några av klubbens medlemmar 25/04/19

Golfsäsongen är på intågande och med den startar vi en intervjuserie där du ska få veta lite mer om olika medlemmar i klubben. Kom gärna med förslag om vem ni skulle vilja läsa om. Kontakta Anne-Sophie Sundström på: annesophiesundstrom@gmail.com.

Först ut är ordinarie styrelseledamoten Kicki Rapp som jobbar intensivt med många olika frågor för att förbättra vår golfklubb. Kontakta gärna Kicki om ni har synpunkter eller frågor om klubben och dess verksamhet. Kicki jobbar också som sammankallande i medlemskommittén som har till uppgift att bl a rekrytera nya medlemmar, anordna Golfens Dag, arrangera fester och för att skapa en trevnad och gemenskap – ”hemmakänsla på klubben”.

Varför började du med golf?

– Jag fick ett halvt golfset när jag fyllde 40. Jag hade flera kompisar som spelade och min man och son spelade. Själv var jag inbiten slalomlärare men gillade bollsporter. Så ett år senare började jag och det har jag aldrig ångrat!

Kicki spelar gärna och mycket, har hcp 19,8, och tycker att golf är jättekul.

– Jag tävlar egentligen hela tiden mot mig själv, vill alltid förbättra mig. Men jag tycker också det är kul med klubbens olika tävlingar, damkommitténs tävlingar och GästrikeHelsigne-serien, berättar Kicki.Hon spelar gärna också på andra banor, både i Sverige och utomlands och då har hon på sig det ”granskande ögat” för att se vad andra klubbar gör riktigt bra och vad som skulle kunna överföras till vår klubb.

– Om man vill bli bättre på golf så är ju träning ett bra sätt och allra bäst är det att hänga med på Jons utlandskurser. De är verkligen givande, menar Kicki. Men här på min hemmabana tränar jag mest genom att spela många rundor med min man Göran och olika väninnor.

– Det som är bra med vår klubb är att det inte är någon snobbig klubb, utan här är alla välkomna! Vi har en härlig feeling på klubben, tycker Kicki. Och den glädjen delar vi självklart med oss till alla greenfeegäster och restaurangbesökare. Det ger klubben ett gott rykte.

Jag tycker att vår golfbana har utvecklats väldigt positivt om man ser till förutsättningarna. Vi är ju ingen storklubb men har ändå fått till en bra bana tack vara bra personal och många, många ideella krafter. Utan dem skulle inget fungera. Just nu är det några av våra fairways som kräver insatser för att bli i toppskick. Vi har en väldigt fin bana som vi kan vara stolta över, avslutar Kicki Rapp.

Nästa man ut är Jon Sellén.